НОВИНИ

Антони Тренчев, РБ: Искаме оставката на министъра на образованието

Има голям интерес към Реформаторския блок от най-различни партии, с които сме в преговори, включително и с "Глас народен", и когато има финализиран вариант, ще го оповестим - това каза в студиото на "Още от деня" Антони Тренчев, член на Националния координационен съвет на Реформаторския блок.

bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 14.02.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Случва се масирана координирана атака срещу Реформаторския блок, подчерта Тренчев и препоръча министърът на образованието проф. Денков да си напише оставката. Той беше категоричен, че искат оставката му.

Или той сипе лъжи, клевети в резултат от груба некомпетентност, защото не може да прочете едно писмо, или защото е злонамерен и се явява аватар, маша, проводник на мокри политически поръчки, коментира Антони Тренчев и отново подчерта, че тече масирана атака срещу Реформаторския блок.

Ние говорим за тежък реваншизъм, убедено заяви депутатът от РБ и даде пример със здравният министър Илко Семерджиев, който искал да сменя философията на здравеопазването, и подчерта, че той е там за два месеца не за да върне източването на НЗОК и евентуално да въведе електронна карта, а да запази спокойствието на сектора.

Така е и в образованието - за два месеца никой не може да направи нищо, подчерта Тренчев. Служебните министри имат две задачи - по ресорите си да запазят спокойствието на гражданите, а кабинетът като цяло има една единствена задача - да проведе честни парламентарни избори.

Реформаторите искат оставката на министъра на образованието проф. Николай Денков по следните причини: съобщил е, че Европейската комисия е спряла средства, а днес говорителят на ЕК Кристиян Вигар излиза и казва: няма спрени средства. Има замразени средства за програмата през октомври 2016 г., когато е извършена проверката, за нея е отговарял Иван Модев, който сега е началник на политическия кабинет на проф. Денков. Модев и Денков са архитектите на програмата такава, каквато е, подчерта Тренчев. И повтори, че няма спрени средства, има предварително писмо.

Реформаторите и лично Тренчев искат оставката на Денков поради следната причина: груба некомпетентност, или изпълняване на мокра поръчка срещу Реформаторския блок чрез внушения за спрени средства, които ЕК днес отрече чрез своя говорител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна фестивалът Любовино с музика на живо в София
Започна фестивалът "Любовино" с музика на живо в София
Минало в минути - новата инициатива на платформата Българска история
"Минало в минути" - новата инициатива на платформата "Българска история"