НОВИНИ

В Добрич откраднаха кутии с дарения

Касичка с дарения беше открадната от аптека в Добрич. Кражбата е заснета от охранителна камера, на която се вижда как жена прибира поставената на щанда кутия за дарения. Средствата, набирани чрез дарения са предназначени за сложна операция на 10-месечно бебе.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
19:30, 14.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Аптеката в кв. Балик в Добрич е един от обектите, отзовали се на идеята да помогнат на Алекс да проходи. Малкото момиченце ще бъде оперирано в чужбина и са необходими 250 000 долара. Благотворителната кампания тече на няколко места в града. Никой не знае каква сума се е събрана до момента, не е ясно и колко пари е имало в откраднатата касичката . Затова управителката на аптеката не е подала жалба в полицията , но е споделила клипа от охранителната камера в социалната мрежа.

Мирослава Люцканова, управител на аптека
"Аз ще направя всичко възможно, всичко, което е по силите ми, разбира се, да намерим извършителката и тя да си понесе последствията. Очакванията ми са тя да върне парите, ако е човек с достойнство и морални ценности, би го направила."

За съжаление, това е третият случай на кражба на дарителска кутия за Алекс, сподели нейната леля. От още 2 обекта в кв. Балик са изчезнали даренията за малкото момиченце.

Продавач-консултант
"И как е станало – не знам, нищо не мога да кажа. първата кутийка я спасих, но втората не можах – за което много съжалявам!"

В този магазин са събирани средства за лечение в чужбина на 18-годишен ученик от Добрич. И ако тук поне единият опит за кражба е осуетен, то в съседния супермаркет кутията за дарения с успех е отмъкната от обирджиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минало в минути - новата инициатива на платформата Българска история
"Минало в минути" - новата инициатива на платформата "Българска история"
Искрен Веселинов: Днес разединението е най-малко полезно
Искрен Веселинов: Днес разединението е най-малко полезно