НОВИНИ

С тържествена церемония откриха учебната година в Академията на МВР

С тържествена церемония днес беше открита и учебната година в Академията на МВР, на която присъства и вътрешният министър Младен Маринов.

Николай Минков
от Николай Минков
12:22, 01.10.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

С издигане на националния флаг, под звуците на химна на Република България и тържествен водосвет започна церемонията по откриване на новата учебна година в Академията на МВР. Тази година нейния праг прекрачиха 150 първокурсници, от които 120 в специалност "Полиция" и 30 в специалност "Пожарна и аварийна безопасност".

Вътрешният министър Младен Маринов се обърна към тях с думите да служат на обществото и да се учат от грешките. Ректорът на Академията Неделчо Стойчев ги поздрави за избора на професията полицай и огнеборец.

Младен Маринов министър на вътрешните работи: Да бъдеш полицай означава да покриваш високите изисквания на обществото. Да понасяш огромна отговорност, която обществото и държавата възлагат. Това, което трябва да научите тук е да бъдете всеотдайни в службата си към обществото, да се учите от грешките си, да бъдете обективни, включително и към себе си.
Старши комисар, доцент д-р Неделчо Стойчев: Хиляди наши възпитаници в Академията са усвоили своите знания и умения, за да могат да бъдат добри пазители на реда и законността в България, а също така и да дават личен пример за това какво представляват честта и достойнството на служителите на МВР. Пожелавам ви много успехи и да завършите успешно академията на МВР.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакции на ЕС и НАТО за референдума в Македония
Реакции на ЕС и НАТО за референдума в Македония
Започва кампания за профилактика на рака на гърдата
Започва кампания за профилактика на рака на гърдата