НОВИНИ

Започва кампания за профилактика на рака на гърдата

За шеста поредна година започва кампания за профилактични прегледи и превенция на рака на гърдата. В рамките на Световния месец за борба с коварното заболяване 10 болници в София, Пловдив, Варна и Стара Загора предлагат безплатни изследвания. Жените, които искат, могат да се прегледат до края на октомври. По повод на кампанията тази вечер Националният дворец на културата ще бъде осветен в розово.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:20, 01.10.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
д-р Гергана Коларов, изпълнителен директор на ПСАГБАЛ "Света София": Това, което ни стимулира през всичките тези години, е резултатите от тази кампания на първо място. Второ - тя е започната предвид сериозността на заболяването.
От последните данни, които излязоха, прави впечатление процентът на заболелите във възрастовата група между 30 и 35 години. Той се е качил двойно в сравнение с предходната година. Очевидно усилията ни трябва да бъдат насочени към привличане на вниманието на по-младите жени, защото в по-напреднала възраст жените се грижат сякаш повече за здравето си. По-често посещават лекар, по-често ходят на профилактични прегледи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С тържествена церемония откриха учебната година в Академията на МВР
С тържествена церемония откриха учебната година в Академията на МВР
Реакции в Гърция след референдума в Македония
Реакции в Гърция след референдума в Македония