НОВИНИ

Сатирата посрещна с бурни аплодисменти голямата Стоянка Мутафова

С бурни аплодисменти голямата зала на Сатиричния театър приветства на сцената кралицата на комедията Стоянка Мутафова. Мутафова се качи на сцената тази вечер след близо двумесечно отсъствие, за да се въплъти в ролята на Малу в спектакъла „Столетие мое”.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:17, 01.02.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още
сатирата посрещна бурни аплодисменти голямата стоянка мутафова

В навечерието на рождения си ден – на 2 февруари голямата актриса навършва 95 години, Мутафова игра пред препълнената с над 500 зрители зала и пред своята дъщеря Мария, или Муки. Ръкопляска й и служебният министър на културата Рашко Младенов.

В „Столетие мое” гранддамата на родната комедия влиза в ролята на Малу, която е събрала цялата си фамилия на своя 100-тен рожден ден. Около шармантната някогашна парижка знаменитост кръжат нейната дъщеря /Йорданка Стефанова/, внучката /Росица Александрова/ и правнучката ѝ /Полин Лалова/. Изваждането на стар грамофон отприщва разплитането на дълбоко скрити тайни. Малу пак се връща в младостта, когато е била център на обожание. С неприкрито кокетство тя си припомня как е въртяла около малкия си пръст доста по-млади от нея любовници.

На 5 февруари Стоянка Мутафова ще играе в спектакъла „Скакалци” от Ст. Л. Костов редом с колегите си Христо Гърбов, Албена Павлова, Любомир Нейков и други.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският Сенат утвърди Рекс Тилърсън за държавен секретар на САЩ
Американският Сенат утвърди Рекс Тилърсън за държавен секретар на САЩ
Британският парламент даде зелена светлина на Брекзит
Британският парламент даде зелена светлина на Брекзит