НОВИНИ

Подсъдимите за съборения тютюнев склад в Пловдив отказват сделка с Прокуратурата

Двамата управители на фирмата-собственик са обвинени за фалшифициране на официален документ и противозаконна дейност в защитена територия. Александър Николич и Георги Бранеков не се признават за виновни и отказват делото да се гледа по съкратената процедура. От събарянето на тютюневия склад до днес нито веднъж двамата не са давали изявление пред медиите и днес в съда запазиха мълчание.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
16:34, 09.11.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Защитникът на двамата ответници заяви, че и двамата не са знаели, че предприемат действия в защитена територия. Според прокуратурата обаче те в съучастие са използвали подправен документ, с който става възможно събарянето на сградата.Фалшифицирано писмо, което носи печат от Министерството на културата с текст, че складът не попада в защитена територия и не е част от ансамблов паметник на културата, даде възможност на местната администрация да разреши разрушаването.

Дилян Пинчев, окръжна прокуратура Пловдив: Експертизата казва, че има поправки в документа, които не отговарят на първоначално издадения документ. Прокуратурата счита че са знаели. Не успяхме да установим в хода на досъдебното производство кой е техническият извършител.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандалски прояви ощетяват бюджета на Русе
Вандалски прояви ощетяват бюджета на Русе
Русия загуби още два медала от олимпийските игри в Сочи, Путин съзря заговор
Русия загуби още два медала от олимпийските игри в Сочи, Путин съзря заговор