НОВИНИ

Незаконни барбекю, басейн и ограда върху магистрален водопровод

След сериозната авария, която преди дни остави над 120 000 жители на Велико Търново без вода, работници от местното ВиК дружество установиха, че върху авариралия магистрален водопровод е построено луксозно имение. Последвалата проверка на Община Велико Търново е установила, че изградените барбекю, басейн и масивна ограда, са незаконни. Собственикът им ще трябва в най-кратък срок да ги събори.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
20:45, 16.03.2018
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Велико Търново и още четиринайсет населени места останаха в събота цял ден без вода заради авария на магистралния водопровод в землището на село Присово. Докато работели по отстраняването на аварията, работници открили, че върху трасето на водопровода е построено луксозно имение. Това според специалистите е недопустимо.

Проф. Георги Камарашев, заместник- кмет община Велико Търново: „Трите обекта са, първият така нареченият „навес барбекю", вторият е оградата и третият - басейна. Опирайки се на съответни наредби и ръководни документи, считаме, че и той трябва да бъде премахнат!"

До края на април собственикът на имота ще трябва да събори незаконните строежи .

Проф. Георги Камарашев - зам. кмет община Велико Търново:„Трите констативни протокола са за съоръжения, които нямат търпимост по Закона за устройство на територията, тоест са незаконни. Цялата ограда трябва да премахне."!

За „По света и у нас" собственикът Симеон Василев заяви, че не само неговият имот минава над трасето на водопровода. По думите му, всички имат споразумение с ВиК, в случаи на наложителни ремонти или аварии да осигурят 24-часов достъп до домовете си . Хората в Присово обаче останаха потресени от факта, че водата минава под басейни и санитарни помещения.

Марияна Славчева, жител на Присово: „Много често аварира водопровода, оставали сме и за по три дена без вода и сега като чухме, че минава под частен имот този водопровод, според мен не е правилно.
Сава Казаков, жител на Присово: „Водопроводът, който го правеха навремето, не трябваше да минава по тоя път. Този път е глинест и той подвежда. Така става каналът, че тръбите се подвеждат и падат!

След фрапиращия случай община Велико Търново ще направи проверка има ли и други незаконни строежи по трасето на магистралния водопровод.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Със средства от толсистемата ще се плащат ремонти на пътищата
Със средства от толсистемата ще се плащат ремонти на пътищата
Художникът Янко Ненов сбъдва сънища на старите вещи
Художникът Янко Ненов сбъдва сънища на старите вещи