НОВИНИ

СДС отново поиска оставката на шефа на БАБХ

Няма доверие в институциите, на първо място в институцията БАБХ и по тази причина ние искаме оставката на изпълнителния директор Дамян Илиев. Това каза председателят на СДС Румен Христов.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:37, 17.07.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
сдс отново поиска оставката шефа бабх

Още в неделя СДС заявиха в позиция, че настояват за незабавната оставка на изпълнителния директор на БАБХ - д-р Дамян Илиев. Сред основните им мотиви е и този, че за пореден път ръководената от него служба върви след събитията.

„БАБХ се държи като наказателен отряд за бърза екзекуция на животни, а не като агенция, която трябва да се грижи за здравето и хуманното отношение към тях”, се казва още в нея.

Във вторник Румен Христов каза, че са видели липса на доверие и към други институции. „Това бяха представители на полицията, на гранична полиция, което не е добре. Това означава, че има една липса на доверие към държавните институции”, посочи той.

На 7 юли тази година Румен Христов бе избран за председател на Съюза на демократичните сили от 23-та Национална конференция на синята партия. Днес за това дали търсят коалиционни партньори, Христов каза, че на този етап не водят разговори. „Искаме да стегнем структурите. Първата ми задача е да постигна консолидация на партията, единение в партията, за да продължим заедно с всички колеги напред ”, посочи той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ: Заповедите на директора на БАБХ за обявяване на чума по животните са законни
МЗ: Заповедите на директора на БАБХ за обявяване на чума по животните са законни
Частен самолет излетял от Летище София без да бъде проверен
Частен самолет излетял от Летище "София" без да бъде проверен