НОВИНИ

Съдът пусна шофьора, който уби дете в Първенец

Пловдивският окръжен съд взе най-леката мярка „подписка” на шофьора Димитър Йовчев, който при катастрофа в сряда уби 11-годишно момиче Първенец. Съдът намери, че в искането на прокуратурата не се сочат аргументи, обосноваващи наличието на реална опасност от укриване или извършване на друго престъпление. Освен това прокуратурата не е посочила никаква норма, нито дори поне нормативен акт, нарушаването на които да е в причинно-следствена връзка с настъпилата в резултат на пътнотранспортното произшествие смърт, се казва в мотивите на съда.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
18:10, 22.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Прокуратурата поиска задържане под стража за 56-годишния Димитър Йовчев, тъй като има опасност да се укрие. Извършеното от него престъпление е по непредпазливост, а за това законът предвижда наказание от две до шест години лишаване от свобода.

Йовчев пътувал с джипа си от Брестовица към Първенец, когато колата попаднала на голям заледен участък. Плъзнала се по леда, ударила се в ограда и при рикошета блъснала детето и майка му. След катастрофата близки на момиченцето пребиха Йовчев.

Адвокатът Кирил Николов опроверга всяка възможност клиентът му да се опита да избегне правосъдието като посочи, че той е неосъждан, женен, с постоянен адрес и не е направил опит да избяга, дори като са го били. Оказа се, че катастрофата е записана от камера, която се намира в района. Николов поиска да бъде показан видеозаписа на инцидента или част от него. Съдията не уважи искането с мотива, че доказателството ще бъде разгледано от разследващите в досъдебното производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Каталуния: Няма яснота как ще се управлява областта
От нашите пратеници в Каталуния: Няма яснота как ще се управлява областта
Полицаи излязоха на протест в деня на професионалния празник на Гранична полиция
Полицаи излязоха на протест в деня на професионалния празник на Гранична полиция