НОВИНИ

МВР не изключва възможността вътрешен човек да е съучастник в обира на банкомата

Крадци направиха голям удар в София. Над 100 хиляди лева са задигнати тази нощ от банкомат в столичния район "Връбница". Устройството се намира на входа на хипермаркет. От МВР не изключват възможността вътрешен човек да е съучастник в грабежа заради начина, по който са действали крадците. Как са го направили - разказва Стоил Рошкев.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:09, 24.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Безпрецедентен е начинът, по който е обран банкоматът - без видими щети върху апарата, крадците го отключили, взели са касетките и след това са го заключили. Първоначално, полученият сигнал в полицията е бил за срязан катинар на входната врата на голям магазин точно срещу кметството на район "Връбница". Смятало се е, че обирът е в хипермаркета.

Антон Златанов - зам.-директор на СДВР: Липси от магазина не е имало. Колегите, които са били на място, изследвайки защо е било необходимо взломяването на тази врата, са се насочили към банкомата, който се намира до вратата. Банкоматът е работел, абсолютно здрав, на външен вид изглежда, че всичко му е наред, въпреки това са повикани компетентните лица от съответната банка и охранителна фирма и при отварянето, отключването на банкомата е констатирана липсата на значителна сума пари - над 100 хил. лева.

Най-вероятно крадецът или крадците са имали вътрешна информация и са използвали подбран или подправен ключ. Полицията работи по всички възможни версии, като се има предвид, че за такова престъпление е необходимо извършителят да разполага със специфични данни, техники и умения.

Това е банкоматът в район "Връбница", който в среднощна доба ловки крадци го оставиха без пари.

От СДВР коментираха, че са наясно с групите, които обират банкомати. От началото на годината има 5 подобни взлома. По случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник в Италия: Повече от половината Аматриче е сринат
От нашия пратеник в Италия: Повече от половината Аматриче е сринат
В Бъзън не искат антена на мобилен оператор
В Бъзън не искат антена на мобилен оператор