НОВИНИ

Премиерът Борисов ще се срещне в петък с турския си колега Бинали Йълдъръм

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне в петък с турския си колега Бинали Йълдъръм, който е поискал да разговаря с него. Срещата ще се проведе в Турция. На нея Борисов ще постави въпроса за мигрантската криза и ще настоява Турция да не пуска мигранти към България.Този разговор ще се състои ден преди срещата с канцлера Ангела Меркел в Берлин, където основната тема на разговорите ще е мигранската криза. Очакванията към Борисов са да е посредник между Турция и страните от Евросъюза.

bnt avatar logo
от БНТ
16:58, 24.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Въпросът за мигрантския натиск премиерът е поставил днес и на закритото заседание на кабинета става ясно от стенограмата. В началото премиерът уточнява, че официално се водят върнати 24 бежанци, а реално са 26 хиляди. Премиерът подчертава, че това е възможно заради разбирането на турската страна.

В тази връзка Борисов подчертава, че с оглед напрежението и в съседните страни България е длъжна да търси партньорство с Турция.

Казва, че центровете са пълни и ако влязат още хиляди всички други теми няма да са важни. Казва и че не вижда решение в Европа.

По думите му всяка европейска държава търси начин да се спасява поединично. А липсата на перспектива за решаване на проблема на европейско ниво премиерът определя като абсолютна несолидарност.

Борисов пита ние къде да ги върнем и това какъв съюз е тогава?

Пред министрите от кабинета министър-председателят изразява надежда политическата класа в България да е наясно пред какво е изправена и да се консолидират поне партиите, които подкрепят кабинета по проблема с мигрантите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На булевард Витоша е трябвало да бъде поставен ретротрамвай
На булевард "Витоша" е трябвало да бъде поставен ретротрамвай
Ремонтът на площадката със слончето закъснява 6 дни
Ремонтът на площадката със слончето закъснява 6 дни