НОВИНИ

Туристическият бранш очаква септември да спаси сезона край морето тази година

Септември ще спаси сезона край морето тази година. Това са очакванията на туристическия бранш у нас заради дъждовното време това лято. Туроператори от Варна очакват по-ниски цени на хотелите и макар да се надяват на ръст на туристите, той със сигурност ще е по-малък от 2017 година.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
11:34, 30.07.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Заради Световното първенство по футбол хотелиери по Черноморието са отчели спадове в посещенията на чужденци, докато дъждовете не са повлияли съществено на организираните туристи. Увеличение на гостите се очаква през септември.

Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: Така че, като цяло се очаква един мъничък ръст, от порядъка на 4-5 % на нощувките, съответно на приходите е малко по-голям.

Тази година туристите от Полша, Чехия, Словакия и други източноевропейски страни са се увеличили.

Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: За тях съотношението качество-цена е най-благоприятно.

Очаква се броят на туристите от Германия да бъде като през миналата година. Според анализатори, една от причините е, че немците преоткриват Турция като дестинация.

Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: Ръстове ще има малки на британския пазар, на френския, на скандинавските пазари.

Хотелиерите и ресторантьорите по морето очакват сравнително успешен туристически сезон. По данни на Министерството на туризма само за първите пет месеца на годината приходите от чужди туристи са повече от милиард и шестотин милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Четирима души са задържани заради стрелба по охранител в Пловдив
​Четирима души са задържани заради стрелба по охранител в Пловдив
В Индонезия се опитват да евакуират над 260 блокирани туристи след земетресение
В Индонезия се опитват да евакуират над 260 блокирани туристи след земетресение