НОВИНИ

Ще издържи ли осигурителната система при по-високи пенсии - говорят синдикатите

Осигурителната система може да издържи всякакъв скок на пенсиите. Това не е работа на политиците, работа е на експерти. Важното в случая е кой ще плати сметка. Владислав Горанов казва едно, Томислав Дончев - друго. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
08:44, 13.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Гост в студиото беше и Пламен Димитров от КНСБ. Според него всички пенсии под 200 лв. ги получават около 800 000 души. Ще се увеличават ли социалните пенсии под 200 лв или само тези за стаж и възраст? Ако искат да демонтрират управленска програма към бедните, 2 млн. са под прага на бедност. Какво се случва с разликата от хора между 800 хил и 2 млн. души, попита Димитров.

Пламен Димитров попита задочно още дали бъдещото правителство има индустриална стратегия. Как и от къде ще идват инвестиции,как ще се развива енергетиката, по думите му темата е оставена настрани. Как ще се справим с емисиите, нужна е стратегия до 2050 г. Искам да видя и идеи за синергия между регионите. По думите му заплатите могат да се повишават с около 100 лв. годишно.

Димитър Манолов каза, че не се говори за важните неща в преговорите за следващото правителство и даде за пример образованието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Костов се включи в инициативата Пролет в музея
Кристиан Костов се включи в инициативата "Пролет в музея"
Доналд Тръмп: НАТО не е остаряла организация
Доналд Тръмп: НАТО не е остаряла организация