САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Ще обновяват кортовете в парка "Заимов"

Спортната площадка в парка “Заимов” ще бъде изцяло обновена до една година, заяви кметът на район “Оборище” Васил Цолов. От пролетта тази част от красивия столичен парк пустее, а жителите се притесняват, че може да се е появил инвеститорски интерес да се строи в зелената площ.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
20:05, 29.08.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Проверка в столичния район “Оборище” установи, че инвеститорски интерес наистина има, но строителното разрешение, което Общината е издала, е за реновиране на тенискортовете и постройката със съблекални и кафене.

Васил Цолов, кмет на район Оборище
"Разрешението за строеж гласи преустройство и ремонт на спортна база, район “Оборище”, да извърши предвидения в одобрения проект строително-монтажни работи, което означава да се разрушат старите непригодни постройки и на тяхно място да се изградят нови, които ще бъдат по височина и по обем по-големи, просто ще бъдат по-урбанистични и по-удобни за ползване."

Освен новата постройка с бани, съблекални и кафене, ще има 1 покрит тенискорт и 4 открити. Строителното разрешение е в сила от 3-ти този месец, а инвеститор е фирмата “София Рикриейшън”. Строителните работи при подобен проект подължават до месец два, обясни кметът.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Наблюдателят Мария Габриел определи изборите в Габон като непрозрачни
Наблюдателят Мария Габриел определи изборите в Габон като непрозрачни
Орден Стара планина - първа степен за посланика на Русия Юрий Исаков
Орден "Стара планина" - първа степен за посланика на Русия Юрий Исаков