НОВИНИ

Потушен е пожарът в Кресненското дефиле

Напълно потушен е пожарът в Кресненското дефиле. Огънят избухна късно снощи, а гасенето му продължи цяла нощ и днес през деня. За да може пожарникарите да работят в безопасни условия, от ЧЕЗ спряха захранването на тунела между Симитли и отклонението за Стара Кресна. Това обаче създаде затруднения на шофьорите. Осветлението беше пуснато в ранния следобед и в момента обстановката е нормална.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
19:41, 29.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Огънят е пламнал в близост до жп гарата на спирка Стара Кресна. Обхванал е площ около 40 декара гора, сухи треви и храсти. Засегнати са около 20 декара петдесетгодишна гора от черен бор. Тъй като местността е стръмна и труднодостъпна, потушаването на огъня ставало с лопати и пръскачки. Макар че огънят е горял далеч от Стара Кресна, местните сериозно се притеснили.

От пожарната служба казаха, че причините за пожара все още се изясняват. Най-вероятно обаче става въпрос за повреда на трафопост при жп линията.

Служители на горските стопанства и пожарникари правят просеки по периферията на пожара. Все още във вътрешността има тлеещи огнища, затова на място има дежурни екипи на пожарната служба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
200 семейства без вода заради свлачище край Кранево
200 семейства без вода заради свлачище край Кранево
Приеха оздравителния финансов план на Перник
Приеха оздравителния финансов план на Перник