НОВИНИ

Шефът на ДАНС: Няма конкретна заплаха за страната ни

Във връзка с публикуваната в някои сайтове карта на „Ислямска държава" със спящите ѝ клетки в Европа, според която в България рискът е умерен, директорът на ДАНС Димитър Георгиев заяви, че до момента няма данни, които да потвърждават съществуването на терористични клетки у нас. Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, заедно с всички шефове на специални служби бяха изслушани едновременно от две парламентарни комисии за предприетите от тях мерки след атентата в Турция.

шефът данс конкретна заплаха страната
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 30.06.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Димитър Георгиев - директор на ДАНС: "Предвид това което се случва на територията на Турция, става близко до нашата държава съществува висок риск, но няма конкретна заплаха за България. - Сигнали? - Казах, няма конкретна заплаха. Предприети са действията, които са по плана. Всяка институция работи, имаме конктратерористичен план за действие, всяка институция знае какво да прави, разписано е абсолютно всичко, така че не сме спрели да работим".
Румяна Бъчварова - министър на вътрешните работи: "Това, което виждате примерно на летището, това е което е видимата част от всички мерки. Всички останали мерки ако ви информираме какво правим, информираме и тези, които биха искали да ги преодолеят".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окръжна болница в Пловдив става университетска
Окръжна болница в Пловдив става университетска
Военен лекар от Тунис-жертва на атентата в Истанбул
Военен лекар от Тунис-жертва на атентата в Истанбул