НОВИНИ

Шефът на ГДБОП: Полицейските акции по Черноморието ще продължат

В студиото на "Денят започва" директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви, че полицейските акции по Черноморието ще продължат. Той определи стрелбата, при която пострада Димитър Желязков - Митьо Очите, като спонтанен инцидент. По данни на ГДБОП, 402 организирани престъпни групи действат на територията на страната. Срещу 63 от тях вече са образувани досъдебни производства.

bnt avatar logo
от БНТ
07:47, 10.06.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: Мотивът за едно престъпление е най-трудното нещо да бъде извадено на бял свят, имам предвид от разследващите. В случая с престрелката в Слънчев бряг колегите от Бургас със съдействието на колегите от националната полиция много бързо съумяха да установят както мотива, така и извършителите на това престъпление. В период, който е по-малък от 24 часа бяха задържани по-голямата част от участниците в този инцидент.

По думите на Спиридонов, всеки служител, който има представа от работа в оперативните служби може да се ориентира за едно местопроизшествие по това, което намира на място. В случая това, че са намерени много веществени доказателства, лични вещи на хора, които са участвали в този инцидент говори за това, че той се е случил спонтанно. Най-вероятно този конфликт има история но това ще бъде установено в кориците на делото.

"Митьо Очите е познат на криминалните среди, но така или иначе с проявите си през годините и на обществеността в България. За съжаление продължават такива негови изяви, но се надявам, че в скоро време с това, което знам като работа, което се извършва от националната полиция и от службата, която ръководя, рано или късно всеки ще си получи заслуженото място", каза още шефът на ГДБОП.

Вижте целия разговор с Ивайло Спиридонов в "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресения край Соломоновите острови и Никарагуа
Земетресения край Соломоновите острови и Никарагуа
Хуманитарна помощ за обсадения сирийски град Дарая
Хуманитарна помощ за обсадения сирийски град Дарая