НОВИНИ

Шествие-концерт за 1 май в Русе

Да се възстанови работата на предприятията в Русе, които са били закрити по време на прехода, поискаха в Деня на труда хората, които се включиха в шествието за Първи май, организирано от БСП. То премина под лозунга „Работа! Сигурност! Справедливост!“.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Даниела Димитрова
16:00, 01.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

В празничното шествие, което премина по централната улица „Александровска“, се включиха над сто русенци. По думите им Първи май не е отживелица, а празник на всички трудещи се хора.

Димитрина Папазова
„Ще се празнува, защото ние сме трудов народ."

Хората поискаха закритите преди години предприятия отново да отворят врати, за да гарантират работа на младите. Така те ще могат да останат в родните си място, а не да търсят препитание в чужбина.

Лиляна Георгиева
„Нашите хора имат право на труд, за да почетат този празник. Социалните ангажименти на хората трябва да бъдат изпълнени, а това значи да има работа в Русе, да се възстановят промишлените предприятия, които бяха, за да няма безработица.“

Празникът за Деня на труда завърши с концерт с участието на Общинския духов оркестър и танцовия състав „Хармония“ на Русенския университет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тони Блеър се завръща в политиката, за да се бори срещу Брекзит
Тони Блеър се завръща в политиката, за да се бори срещу Брекзит
Бойко Борисов благодари на работещите българи
Бойко Борисов благодари на работещите българи