НОВИНИ

Шествия в София по случай Международния ден на труда

БСП по традиция отбелязва Международния ден на труда и работническата солидарност. Социалистите се събраха на площад "Народно събрание" в София, от където с шествие се отправиха към Борисовата градина. На събитието присъстват партиите от коалицията "БСП за България" и други леви формации, представители на КНСБ, Национален синдикат "Защита", граждански и неправителствени организации, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Отечествения съюз, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

Милена Кирова
от Милена Кирова Надежда Василева
12:18, 01.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на БСП: БСП влезе в тази сграда - в националния парламент, по волята на 1 милион българи. Няма да предадем тези хора. Първата ни стъпка беше да поискаме и вече имаме комисия, която да се занимава с некоректните работодатели, неизплатили заплати и осигуровки. Няма да спрем дотук, продължаваме с нашите искания за увеличаване на минималната работна заплата, за преизчисляване на пенсиите, за справедливи доходи, за борба срещу монополи и срещу сивата икономика, за защита на българското производство и българското земеделие.

Шествие и на КТ "Подкрепа" имаше в София. Целта на синдикатите е да покажат, че вече 131 години работниците се борят за правата си.

Димитър Манолов - президент на КТ "Подкрепа": Ние сме се събрали основно да празнуваме, но заедно с празника и да отправим няколко послания, като най-важното от тях е, че нищо в този живот не идва на готово, този празник се празнува на деня, в който хора дадоха живота си за 8-часов работен ден.
Иван Костадинов - председател на КТ "Подкрепа"-Бургас: Настояванията в общи линии са ясни - по-добра заплата, по-добро обарозвание, заплати на учители, на работещите...
Юлиян Петров - председател на синдикат "Образование, КТ "Подкрепа": Да, наистина с едно в началото малко мрачно настроение, защото учителите в България са така наречените квалифицирани работещи бедни, но и с огромната надежда, че в рамките на този Международен ден на труда, трудът на всички категории работещи да се зачита.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени създадоха робот на бъдещето
Учени създадоха робот на бъдещето
100 учители от детски градини в Благоевград подготвят протест
100 учители от детски градини в Благоевград подготвят протест