Шествия в София по случай Международния ден на труда

БСП по традиция отбелязва Международния ден на труда и работническата солидарност. Социалистите се събраха на площад "Народно събрание" в София, от където с шествие се отправиха към Борисовата градина. На събитието присъстват партиите от коалицията "БСП за България" и други леви формации, представители на КНСБ, Национален синдикат "Защита", граждански и неправителствени организации, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Отечествения съюз, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

Милена Кирова
от Милена Кирова Надежда Василева
12:18, 01.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на БСП: БСП влезе в тази сграда - в националния парламент, по волята на 1 милион българи. Няма да предадем тези хора. Първата ни стъпка беше да поискаме и вече имаме комисия, която да се занимава с некоректните работодатели, неизплатили заплати и осигуровки. Няма да спрем дотук, продължаваме с нашите искания за увеличаване на минималната работна заплата, за преизчисляване на пенсиите, за справедливи доходи, за борба срещу монополи и срещу сивата икономика, за защита на българското производство и българското земеделие.

Шествие и на КТ "Подкрепа" имаше в София. Целта на синдикатите е да покажат, че вече 131 години работниците се борят за правата си.

Димитър Манолов - президент на КТ "Подкрепа": Ние сме се събрали основно да празнуваме, но заедно с празника и да отправим няколко послания, като най-важното от тях е, че нищо в този живот не идва на готово, този празник се празнува на деня, в който хора дадоха живота си за 8-часов работен ден.
Иван Костадинов - председател на КТ "Подкрепа"-Бургас: Настояванията в общи линии са ясни - по-добра заплата, по-добро обарозвание, заплати на учители, на работещите...
Юлиян Петров - председател на синдикат "Образование, КТ "Подкрепа": Да, наистина с едно в началото малко мрачно настроение, защото учителите в България са така наречените квалифицирани работещи бедни, но и с огромната надежда, че в рамките на този Международен ден на труда, трудът на всички категории работещи да се зачита.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Учени създадоха робот на бъдещето
Учени създадоха робот на бъдещето
100 учители от детски градини в Благоевград подготвят протест
100 учители от детски градини в Благоевград подготвят протест