Шофьор без книжка се вряза с колата си в двор на къща

Неправоспособен шофьор влетя в двор на къща в столичния квартал "Христо Ботев". При инцидента е пострадала жена, която е с фрактура на ръката. След инцидента шофьорът е дал положителна проба за употреба на канабис, потвърдиха от МВР.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
19:33, 31.07.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

С този автомобил 28-годишният шофьор пробива металната ограда и спира в двора на къщата. В същия момент там сa Валентина и четиригодишната ѝ дъщеря. Майката е с фрактура на ръката. Детето няма наранявания и не е било хоспитализирано, но е в шок.

Валентина: "Просто, както си седяхме, и влиза колата вътре в двора ни. Изплаших се много за детенцето си, защото мислех, че го бута колата. Това пред очите ми никога не е ставало."

Според съседите щетите от катастрофата са могли да бъдат много по-тежки. В двора на къщата обикновено се събират много деца, за да скачат на батут.

Валентин Спасов: "Батутът постоянно е пълен с деца, с майки. Просто момчето, дето с колата е влязло вътре, е извадило голям късмет."

Инспектор Александър Алексиев - отдел "Пътна полиция - СДВР": "Автомобилът му е дерегистриран, т.е. свалени са му регистрационните табели. Същият е изпробван за алкохол - пробата за алкохол е отрицателна. Съответно току-що изпробвахме водача за упойващи вещества и наркотични. След теста се установи, че има положителна проба за употреба на канабис".

В късния следобед с доста усилия група мъже успя да изтегли колата от двора. По случая ще бъде образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Инвестират 1,5 милиона лева в лаборатория за инвазивна кардиология в Силистра
Инвестират 1,5 милиона лева в лаборатория за инвазивна кардиология в Силистра
Опасни ли са окислителните езера край Бургас
Опасни ли са окислителните езера край Бургас