НОВИНИ

Шофьор без книжка се вряза с колата си в двор на къща

Неправоспособен шофьор влетя в двор на къща в столичния квартал "Христо Ботев". При инцидента е пострадала жена, която е с фрактура на ръката. След инцидента шофьорът е дал положителна проба за употреба на канабис, потвърдиха от МВР.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
19:33, 31.07.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

С този автомобил 28-годишният шофьор пробива металната ограда и спира в двора на къщата. В същия момент там сa Валентина и четиригодишната ѝ дъщеря. Майката е с фрактура на ръката. Детето няма наранявания и не е било хоспитализирано, но е в шок.

Валентина: "Просто, както си седяхме, и влиза колата вътре в двора ни. Изплаших се много за детенцето си, защото мислех, че го бута колата. Това пред очите ми никога не е ставало."

Според съседите щетите от катастрофата са могли да бъдат много по-тежки. В двора на къщата обикновено се събират много деца, за да скачат на батут.

Валентин Спасов: "Батутът постоянно е пълен с деца, с майки. Просто момчето, дето с колата е влязло вътре, е извадило голям късмет."

Инспектор Александър Алексиев - отдел "Пътна полиция - СДВР": "Автомобилът му е дерегистриран, т.е. свалени са му регистрационните табели. Същият е изпробван за алкохол - пробата за алкохол е отрицателна. Съответно току-що изпробвахме водача за упойващи вещества и наркотични. След теста се установи, че има положителна проба за употреба на канабис".

В късния следобед с доста усилия група мъже успя да изтегли колата от двора. По случая ще бъде образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инвестират 1,5 милиона лева в лаборатория за инвазивна кардиология в Силистра
Инвестират 1,5 милиона лева в лаборатория за инвазивна кардиология в Силистра
Опасни ли са окислителните езера край Бургас
Опасни ли са окислителните езера край Бургас