НОВИНИ

​Силна заявка на българската песен за Евровизия 2017

"Beautiful Mess" вече е на шесто място по гледаемост в официалния YouTube канал на конкурса. За силата на таланта и шансовете на България - гости в "Денят започва" днес бяха изпълнителят Кристиян Костов и продуцентите Йоана Левиева-Сойър, Станислава Армутлиева и Борислав Миланов. Какви новини разкриха от кухнята на конкурса - вижте в следващия репортаж.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
18:54, 22.03.2017
Чете се за: 01:11 мин.
Още

В текста на песента "Beautiful Mess" всеки от нас може да открие част от себе си. Така е и за Кристиан Костов. За 17-годишния изпълнител, които бързо "грабва" сърцата на публиката, най -голямото предизвикателство от участието в конкурса е успеха на Поли Генова от миналата година.

Кристиян Костов, представител на България в Евровозия 2017: Ще трябва да направя нещо да се представя още по-добре. Ще дам всичко от себе си. Дано да се получи. За първи път ще представям цяла държава. До момента съм представял само себе си. Тук ще представям всички българи по света и това е много отговорно нещо.

Продуцентът на Евровозия България - Йоана Левиева отбеляза, че миналогодишният успех на България в "Евровозия" е предизвикателството пред всички. Затова и Българската национална телевизия потърси, като партньор за участие в проекта продуцентски компании и професионални екипи от родния музикален бизнес.

Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент "Специални проекти" БНТ: БНТ получи 11 проекта. От тях половината са бяха много добри и изборът е беше много труден. Но това беше хубаво, защото видяхме, че имаме партньори в лицето на музикантите и продуцентите в страната.

Проектите бяха консултирани с международни експерти с опит в Евровизия от 12 държави, които дали изключително положителни оценки именно за песента "Beautiful Mess", писана специално за Кристиан и участието му в конкурса.

Борислав Миланов, композитор: Кристиан е наистина пеещ изпълнител. Той пее със сърцето си и неговата сила е да накара хората да настръхнат.

В този момент пред екипа основна задача е промоцията на песента извън граница - със специални промоционални концерти.

Станислава Армутлиева, продуцент: Първото от тях е на 2 април в Лондон, следващото е в Тел Авив. На 7 април ще участва в концерт в Лондон пред 2 хиляди българи.

С това пътуванията за Криситиан няма да спрат. Скоро ще бъдат обявени и следващите точки от неговото промо турне с песента "Beautiful Mess". Тя беше представена преди две седмици и вече е на шесто място по гледаемост в официалния YouTube канал на конкурса. В момента екип от международни специалисти работи по сценичното представяне на българската песен в тазгодишното издание на конкурса в Киев през май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Технолог загина във фирма за електрокари
Технолог загина във фирма за електрокари
Герджиков: Изборите няма да бъдат опорочени
Герджиков: Изборите няма да бъдат опорочени