НОВИНИ

Симеонов: До ден-два ще имаме окончателно политическо споразумение

"Отиваме на приключване на политическото споразумение с ГЕРБ. Изчистват се окончателно всички текстове. До ден-два ще приключим окончателно и ще имаме белова на политическото споразумение", това каза в предаването "Още от деня" съпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
18:42, 24.04.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Валери Симеонов поясни, че за тези два часа и половина преговори са имали три пъти разпечатване нна програмата и са сверявали текстове.

"Програмата я направихме пак трудно, сега правим политическото споразумение. Тези два документа са като азбуката, по която ще си комуникираме с ГЕРБ. Това е конституцията по която ще работим. Затова всяко изречение, всяка дума, всеки акцент много внимателно ги оглеждаме преди да се подпишем под тези документи", заяви Симеонов.

По думите му "до ден-два ще приключим окончателно и ще имаме белова на политическото споразумение".

Решенията ще се взимат с консенсус, т.е с пълно единодушие, подчерта Валери Симеонов.

"Стратегическите приоритети 2017-2021 година, които вече са публикувани са фактически програмата, по която ще работим и там никой няма право да има друго мнение по тези точки, които вече сме подписали. Постигнатият консенсус там е задължителен за всяка от страните. И най-малкото отклонение от тезите и приоритетите, които сме заложили в тази програма на двете партии ще се счита за денонсиране на споразумението, категоричен беше Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Гергов пое моралната отговорност и затова напусна ръководството на БСП
Георги Гергов пое моралната отговорност и затова напусна ръководството на БСП
От нашия пратеник в Париж: Прогнози сочат, че Макрон ще спечели с лекота
От нашия пратеник в Париж: Прогнози сочат, че Макрон ще спечели с лекота