НОВИНИ

Синоптик: Юни ще започне с горещо време, температурите ще надхвърлят 30 градуса

Времето ни даде малко почивка и няколко дни останахме без валежи в страната. От събота обаче започват валежи в страната, обясни Анастасия Стойчева, синоптик от НИМХ .

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 31.05.2018
10056
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Утре - в първия ден на юни ще е горещо и предимно слънчево. В следващите дни - от събота започват валежи, първоначално на отделни места - в Западна България, след това вече и на повече места - в Западна и в Централна България. В Североизточните райони също в понеделник ще има валежи.

Юни ще започне с горещо време в нашата страната. В по-голямата част от страната температурите ще надхвърлят 30 градуса, ще достигнат 33-34 на много места в равнината част, коментира Стойчева.

Още за прогнозата за времето - вижте във видеото.

;

На прага на летния сезон, в който трафикът по пътищата в страната се увеличава, инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция", пък обясни, че от началото на годината до 27 май са установени повече от 5800 случая на неправоспособни водачи.

По отношение на тези, установени да управляват автомобил с наркотични вещества или техни аналози, случаите са повече от 1300, а тези с алкохол, от началото на годината до края на май, са повече от 4600.

За първите пет месеца на 2018 година на територията на страната са издадени за нарушения на водачи повече от 198 хиляди фиша "на място" и повече от 210 хиляди електронни фиша, съобщи още Ботева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на лекари в Белгия
Недостиг на лекари в Белгия
Повдигнаха обвинения в изнасилване на продуцента Харви Уайнстийн
Повдигнаха обвинения в изнасилване на продуцента Харви Уайнстийн