НОВИНИ

Варна посреща туристите с разбити спирки

Във Варна разбити спирки посрещат летовниците. Линия 31 А на градския транспорт свързва квартал „Виница" с курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена". Десетки граждани и чуждестранни туристи минават от тук всеки ден.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
06:32, 31.05.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

През лятото този район е един от най-оживените. Хората обаче се натъкват на изпочупени спирки и разпилени боклуци. На част от заслоните се вижда, че някой се е опитал да създаде удобства с подръчни материали.

Защо сте седнали на кошчето за боклук?
Петко Митев, жител на кв.„Виница“: Е, къде да седна? На дървеното, там дето съм го направил ама пада.. Ще се счупи и ще падна там, ще се убия.
Иван Славов, жител на кв.“Виница“: Тротоарите са задръстени с трева и боклуци, спирките са разбити, пейките са изчезнали.

В квартал „Виница“ има десетки семейни хотели, които през лятото се пълнят с чуждестранни туристи. За да стигнат до плажа, трябва да минат точно оттук.

Иван Славов, жител на кв.“Виница“ От тук минават чужденци, наблюдават, правят снимки и ни разнасят в техните страни. Това е позор за Варна. Става въпрос за България, за представянето ни пред света.

От общинската администрация обясниха за БНТ, че спирките във Варна са отдадени на концесия от 2006-та за срок от 15 години. Фирмите са задължени да поддържат съоръженията, а пък Общината по всяко време може да ги проверява.

Петко Митев, жител на кв.„Виница“: Две години стои това безобразие. Две години ни стъкла, ни седалки.

Още в началото на май общината е отправила искане към концесионерите заслоните да бъдат почистени, обезопасени и ремонтирани. Какъв е срокът обаче за това не се посочва. Общинските служители очакват също така гражданите да бъдат по-активни и да подават сигнали за нередности на дежурните в районите кметства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Румъния в подкрепа на главния прокурор на антикорупционната агенция
Протести в Румъния в подкрепа на главния прокурор на антикорупционната агенция
Ким Кардашиян с молба към Тръмп за амнистия на затворничка
Ким Кардашиян с молба към Тръмп за амнистия на затворничка