НОВИНИ

Скандал между БСП и ГЕРБ около вота на недоверие и депутата Елена Йончева

Утре БСП внася в деловодството на парламента вота на недоверие срещу правителството, потвърдиха от „Позитано“ 20. Темата е несправяне с корупцията, а мотивите ще бъдат оповестени утре.От ГЕРБ определиха вота на недоверие, подготвен от левицата, като нападение срещу стабилността на управлението. Депутатът Делян Добрев отхвърли поредните обвинения срещу него и заяви, че атаките са заради нарушени интереси в сектор Енергетика.

bnt avatar logo
от Н. Василева, В. Александрова
20:26, 16.01.2018
Чете се за: 01:38 мин.
У нас

БСП настоява да бъде разсекретен доклад на ДАНС и прокуратурата за работата на Българската акцизна централизирана информационна система, обяви Жельо Бойчев. Той припомни, че системата беше изградена , за да следи в реално време движението на горивата на входа и на изхода в различните обекти. Целта - да се прекрати контрабандата.Бойчев се е запознал със секретния доклад и твърди, че се е натъкнал на фрапантни нарушения.

Жельо Бойчев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“: Ако този доклад бъде прочетен от вас никой няма да зададе въпроса - имате ли основание за вот на недоверие. В него се съдържа информация от ДАНС, в която са описани всички слабости,констатирани в работата на тази информационна система.
;

Елена Йончева пък отново повтори обвиненията си срещу роднинските фирми на Делян Добрев от ГЕРБ, предаде репортерът на БНТ Вера Александрова. Уточни, че това не е лична битка с депутата, а битка срещу схемата Хасково, която той бил наложил. А на въпроса, който Добрев ѝ отправи чрез медиите - дали работи за български или чужди служби, Йончева отговори...

Елена Йончева, депутат от „БСП за България“: Не работя нито за български, нито за чужди служби. това за мен беше голяма изненада. Ако г-н Добрев смята, че работя за български служби, за това би трябвало да знае премиерът Борисов, защото той отговаря за службите.

Зад Елена Йончева стои цялата партия, обяви Атанас Зафиров и се закани, че ще продължат битката с паралелната държава.

;

От най-голямата партия ГЕРБ определиха като положителни резултатите от работата на кабинета, предава репортерът на БНТ Надежда Василева. И подчертаха, че мнозинството е успяло да се справи с всички предизвикателства и с опитите за ескалиране на напрежение на старта на българското председателство.

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Вотът очевидно макар и допустим по Конституция преследва конюнктурна цел на БСП за България и представлява открито нападение срещу стабилността на настоящото управление.
;
Антон Тодоров, ГЕРБ: Ако е вярно това, че Елена Йончева е секретен сътрудник на българска секретна служба или на чужда такава, това семейна традиция ли е и ако е такава, редно ли е тя да бъде в българския парламент и да работи срещу националния интерес евентуално на България, изпълнявайки чужди поръчки.

От ГЕРБ попитаха също дали Йончева е била придружавана в Кувейт от кадрови служител на Военна информация. И дали по време на предизборната кампания е ползвала кола на областната администрация в Хасково, за да превози неин фотограф до границата.

;

Делян Добрев определи поредните обвинения срещу него като неверни твърдения, които целят да го дискредитират. И попита дали Елена Йончева има отношения с български и чужди служби.

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ: Свързана ли е атаката към мен, личната атака към мен като Делян Добрев с интереси на тези служби в сектора, за който аз отговарям. Елена Йончева определено има някаква фиксация върху мен, претопля се една и съща стара манджа 100 пъти.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЕК има възможност да съхранява оборудването за АЕЦ „Белене“
НЕК има възможност да съхранява оборудването за АЕЦ „Белене“
Правят нов превод на Истанбулската конвенция
Правят нов превод на Истанбулската конвенция