НОВИНИ

Славчо Велков: В Пазарджик ще има битка между интелекта и кебапчетата

Идва времето на можещите, на онези, които знаят да побеждават, заяви експертът по сигурността Славчо Велков в "Денят започва с Георги Любенов". Той е от гражданската квота на БСП и ще бъде водач на листата на левицата в Пазарджик. По думите му в неговия регион ще има битка между интелекта и кебапчетата.

bnt avatar logo
от БНТ
10:46, 19.02.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Славчо Велков, водач на листата на БСП в Пазарджик: Само че интелектът може да гарантира траен ефект, а кебапчетата могат да доведат до формулата - ядеш и ревеш.

В тази връзка Велков припомни какво е записано в тефтерчето на Левски: "Не давайте подкрепа на глупаци". Това се отнася и за изборите, допълни той.

За сектор "Сигурност" Велков заяви, че можем да променим много неща и то в широкото му понятие, не само във вътрешна и външна политика. Досега не видях в нито една програма някой да отчита факта, че външната заплаха най-често генерира вътрешна, уточни експертът. Неговата прогноза е, че заплаха за страната ни ще дойде по-скоро от юг.

Славчо Велков: "Ислямска държава" продължава да действа. Много време ще мине, докато "Ислямска държава" бъде победена ефективно. Тя трайно се е настанила като идеология в Европа. Ние проспахме тази опасност, въпреки че експертите предупреждаваха дълго време. Заплахата по-скоро ще дойде от юг, отколкото от изток от района на Черноморския басейн. Следва добре да отчитаме това, което се очаква далеч напред във времето. Това, което може да дойде от черна Африка като бежански вълни е съпоставимо с маси между 70 и 100 милиона души в следващите 30-40 години.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национален парк Рила празнува 25 години
Национален парк "Рила" празнува 25 години
Месни заговезни е. Следват Великденските пости
Месни заговезни е. Следват Великденските пости