НОВИНИ

След 5-часова блокада в снега: Закъсалите с автобус пътници са извозени в Смолян

12 пътници близо пет часа бедстваха в автобус на смолянска фирма. След намесата на БНТ пожарна издърпа автобуса след Пампорово. Блокирани коли и автобус на пътя Чепеларе-Пампорово е имало заради паднали дървета на пътя. В района и в момента вали сняг. Има изоставени автомобили и ТИР.

bnt avatar logo
от БНТ
23:06, 25.01.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

От телефон 112 съобщиха за БНТ, че движението между Чепеларе и Смолян е било блокирано. Изпратени са на място екипи на Гражданска защита, Областното пътно управление и полицията.

Бойчо Бойчев, един от пътниците в бедстващия автобус: Вече сме в Смолян. Пострадали пътници няма. Стигнахме след един доста тежък преход и чувството за изоставеност на пътя, въпреки че много хора минаваха. Искам само да кажа, че нищо не даваше основания да смятаме, че може да се случи такова нещо. Оказа се обаче, че пътят не е разчистен и след разклона за Рожен, по пътя за Пампорово, спряхме. И двама комплекта вериги на автобуса се скъсаха.

Дежурният служител в АПИ съобщи за "По света и у нас", че падналите дървета на пътя вече са отстранени и движението е възстановено, но с ограничен режим за тежкотоварни автомобили.

Призовават се шофьорите да карат с повишено внимание, с оборудване за зимни условия, включително с поставени вериги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събраха в книга историята на последния кръвен роднина на Христо Ботев
Събраха в книга историята на последния кръвен роднина на Христо Ботев
АБВ и Подкрепа обсъдиха проблемите на българските превозвачи
АБВ и "Подкрепа" обсъдиха проблемите на българските превозвачи