НОВИНИ

Д. Стойнев: Спекулациите за евролистата на БСП ще бъдат изчистени с номинациите

Зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев гостува в "Панорама" с коментар по актуалните въпроси около обвинението на депутатката от левицата Елена Йончева, предстоящият утре Конгрес на партията, както и кандидатурите за евродепутати, които още не са оповестени от социалистите.

bnt avatar logo
от БНТ
21:50, 25.01.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Случаят "Елена Йончева" разтърси гражданското общество. Тя е безспорен професионалист, от две години и политик, но успя да съхрани своя инстинкт на разследващ журналист и в политиката, категоричен е Стойнев.

Елена Йончева даде своя имунитет, когато й беше поискан, уверена в своята невинност. Ние не спорим с прокуратурата. Живеем в правова държава и всеки е невинен до доказване на противното, и аз съм убеден, че Елена Йончева ще излезе невинна, допълни социалистът.

На въпрос дали председателят на ПЕС Сергей Станишев ще оглави листата за евроизборите, Стойнев обясни, че членовете на партията ще решават този въпрос.

Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на БСП: Станишев е най-европейското лице на партията. Той беше премиер когато България стана пълноправен член на ЕС. Когато дойде времето за номинациите по устав ще бъде подредена и нашата листа. Всички спекулации около евролистата ще бъдат изчистени, когато започнат номинациите.

Стойнев допълни още, че на Конгреса на левицата ще бъде обсъдена и "Визия за България". БСП в момента е единственият стабилен политически фактор, заяви депутатът.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Храбрата Фелисити – жената, която прекоси Антарктика
Храбрата Фелисити – жената, която прекоси Антарктика
Цветанов в Панорама: Трябва да сме нащрек и да се подготвим добре за изборите
Цветанов в "Панорама": Трябва да сме нащрек и да се подготвим добре за изборите