НОВИНИ

Жестоко убийство на 80-годишен мъж в Белослав

Жестоко убийство в Белослав. 80-годишен мъж беше намерен мъртъв след обир в дома му. Задържани са двама души на 20 и на 23 години.

bnt avatar logo
от ​П. Дойкински, М. Малева
20:14, 25.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

80-годишният Георги Добрев живеел сам. Сигналът за инцидента е подаден от брат му, който обитава съседната къща. Часове по-късно полицията задържа единия от извършителите, а рано тази сутрин и другия.

ст. комисар Даниел Пашов - директор ОД на МВР-Варна: Единият не е криминално проявен, този, които е на 23 години, 20-годишният е криминално проявен за наркотици и кражба по 194 и още една кражба по 195, когато е бил непълнолетен.

Близки на убития споделиха, че миналата неделя домът му е бил разбит и обран. Той е получавал сравнително голяма пенсия и това, според тях, е най-вероятният мотив да бъде нападнат отново.

Пенка Добрева, сестра на убития мъж: И днес ми казаха че са го намерили на пода - големия ми брат, че е разхвърляно.
Мая Николова, роднина на убития мъж: Знаехме, че има голяма сума пари вкъщи.

От прокуратурата заявиха, че срещу задържаните ще бъдат повдигнати две обвинения - за убийство и за грабеж на голяма сума пари.

Радослав Лазаров, и.д. окръжен прокурор на Варна: Според събраните до момента доказателства, парични средства в значително количество... в размер на хиляди левове, няколко хиляди лева.

За жестокото престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Проливни дъждове и обилни снеговалежи в Европа
​Проливни дъждове и обилни снеговалежи в Европа
Недостиг на легла в болниците във Варна заради грипната епидемия
Недостиг на легла в болниците във Варна заради грипната епидемия