НОВИНИ

Малките търговци поискаха ефективни присъди за незаконна продажба на горива

Ефективни присъди за незаконна продажба на горива и отчет пред НАП на всяка бензиностанция в реално време. Това предложиха от Асоциацията на малките търговци на среща с министъра на икономиката Емил Караниколов. Повод за разговорите са текстове в Закона за горивата, които разделиха малките и големите продавачи на петролни продукти. И двете страни постигнаха съгласие за отлагането на закона с 6 месеца за доработване.

Николай Минков
от Николай Минков
22:32, 25.01.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

От Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива поискаха криминализиране на незаконната търговия с петролни продукти.

Симо Симов- Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива: Споменах пред министъра, че можем да ползваме полския модел - за особено големи размери, 25 години затвор.Но тук да се криминализира и за този, който го продава и за този, който го купува, защото и двамата носят еднаква вина.

Министър Караниколов заяви, че би подкрепил такова предложение, но то трябва да влезе в НПК, а не в закона за горивата.

Емил Караниколов- министър на икономиката: Ако някой извършва престъпление, в крайна сметка това е решение.

От бранша настояват в новия закон за горивата и да се приложи еднакъв данъчен критерий към малките и към големите търговци на пазара.

Министърът на икономиката заяви,че ще приеме всички предложения за редакция на Закона за горивата от всички браншове, преди да ги внесе за обсъждане в парламента.

Емил Караниколов- министър на икономиката: За нас е най-важното да има закон и всички да бъдат регистрирани и да го спазват. Законът да създава баланс в сектора, а не за сметка на някой.

Министърът съобщи, че в понеделник ще се срещне с работодателските организации, а във вторник със земеделските структури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Компромис: Правителството на САЩ подновява работа до 15 февруари
Компромис: Правителството на САЩ подновява работа до 15 февруари
Конфликтът НАТО - Русия за новата руска крилата ракета остава
Конфликтът НАТО - Русия за новата руска крилата ракета остава