След заседание на кризисния щаб: Няма пострадали и бедстващи хора след валежите

Няма пострадали и бедстващи хора след валежите тази нощ. Обстановката в страната постепенно се нормализира. Въпреки това в 18 области в страната е в сила оранжев и жълт код за дъжд и вятър. Няма прелели големи реки и язовири, екипи на пожарната продължават да укрепват диги по поречията на най-проблемните реки. Очаква се валежите в Южна България да продължат и през деня.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:05, 02.12.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Тази нощ в пожарната са постъпили общо 143 сигнала за наводнения. Работата на терен е продължила до 4:00 часа сутринта. Най-тежка е била обстановката в София и областта. През нощта са сложени допълнителни количества пясък и диги, за да се избегнат разливи. Дигата в Мало Бучино също е възстановена. На територията на Перник са регистрирани 30 сигнала за помощ.

гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": "Имаме изведени две семейства и една жена. Настанени са на безопасни места при свои близки и роднини."

Частично бедствено положение е обявено в кюстендилско. В Благоевград се е вдигнало нивото на Струма и Места с над 2 метра. От МВР са отправили предупреждение към кметовете на общините Златоград, Крумовград и Елхово, където се наблюдава повишение на нивото на реките.

гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": "Продължаваме наблюдението на няколко реки - Струма, Места, Искър, Марица, Тунджа. Последните две реки се очаква да повишат нивото си и евентуално да създадат някакви проблеми утре вечер и на трети сутринта."

В Кърджали, Хасково, Смолян и Пазарджик няма сигнали за бедствия. Там обстановката е спокойна. Очаква се до края на деня дъждовете да спрат.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Румяна Арнаудова: Двама служители на НАП-София са задържани с подкуп
Румяна Арнаудова: Двама служители на НАП-София са задържани с подкуп
Засилени проверки на обектите за търговия с риба
Засилени проверки на обектите за търговия с риба