Слънчев бряг е най-предпочитаният курорт от абитуриентите

След вълненията, емоциите и неповторимите мигове на абитуриентските балове, по традиция следва празнуването и на втората бална вечер. И тази година голяма част от дванадесетокласниците у нас ще отбележат своето завършване с допълнителна екскурзия. Интересът на абитуриентите е насочен основно към родните морски курорти и офертите, които предлагат туристическите агенции.

от БНТ
09:21, 26.05.2017
Чете се за: 01:30 мин.
У нас

Тази туристическа агенция във Велико Търново за поредна година ще осигури празнуването на втора бална вечер за много абитуриенти. Подготовката и предлагането на оферти с изгодни цени започва още през септември, в началото на учебната година.

Христомир Ангелчев – туроператор: "Те трябва да помислят доста време, да ги предложат, да се одобрят в училищата, родителите, да подпишем договорите още преди Нова година и да могат да плащат така на части самата втора бална вечер, защото има доста разходи!“

Туроператорите споделят, че тази година интересът към чуждите дестинации е малък и абитуриентите предпочитат да празнуват по родните морски курорти.

Христомир Ангелчев – туроператор: "Най-вече всички наши абитуриенти са на Слънчев бряг, така се оформи като един младежки курорт, който е така доста шумен, има доста дискотеки като заведения, барчета и хотелите са добри и на добри цени!"
Стоян Николов - абитуриент-ПГТ „Д-р Васил Берон“ – В. Търново: "Ще празнуваме няколко човека от нашия клас, ще ходим в Слънчев бряг. Да си удължим бала, да се забавляваме повече докато можем!"

Кристиян Ангелов – абитуриент-ПГТ „Д-р Васил Берон“ – В. Търново: "В Слънчев бряг на втора бална, защото най-много ни хареса този курорт от българските!"
Христомир Ангелчев – туроператор: "Двата варианта за Слънчев бряг бяха 159 лв. с две нощувки и 207 лева е с три нощувки, в което е целия пакет, който включва нощувките на база инклузив плюс транспорта от съответното място т.е. регион Велико Търново!"

Въпреки че вече са закупили празничните пакети, зрелостници и родители са категорични, че това допълнително оскъпява бала.

Стоян Николов - абитуриент-ПГТ „Д-р Васил Берон“ – В. Търново: "Доста пари отидоха все пак за всички подготовки, така че доста скъпо си излиза, но все пак си е забавление!"

Колчо Стоянов – родител на абитуриент: "Ами то просто си е една вечер, няма как, скъпо, евтино трябва да си направят удоволствие децата, няма как!"

При закупуването на пакет за втора бална вечер, всяко семейство подписва и договор, който гарантира сигурността по време на пътуване и престой, уверяват от туристическата агенция. Въпреки това притеснението за родителите остава.

Христомир Ангелчев – туроператор: "Оформяме всички документи, съвместно с ръководителя, който е с училището и със съответното регионално управление на образованието. Задължително винаги преходите се извършват през деня с лицензиран транспорт и всичко, което се изисква по наредбата!"

За да бъде закупен празничен пакет за екскурзия у нас или в чужбина, трябва да бъде сформирана група от поне 40 желаещи ученици. Втората бална вечер за част от абитуриентите започва още в събота, когато са и първите пътувания до Слънчев бряг.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси в парламентарния контрол
Шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси в парламентарния контрол
Ще бъде ли разсекретена стенограмата за КТБ?
Ще бъде ли разсекретена стенограмата за КТБ?