НОВИНИ

Пенсионерка от Смядово е първият тото милионер в играта 5 от 50 Зодиак

Пенсионерка от Смядово е първият тото милионер в играта 5 от 50 Зодиак на Спорт тото. Гинка Иванова участва в предаването на Спортния тотализатор в неделя, където й беше връчен чекът от над 4 милиона лева. Едва тогава жителите на Смядово разбраха, че бившата счетоводителка е късметлийката от играта.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
18:30, 15.12.2015
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Цяла седмица жителите на малкото градче се чудеха, кой е тото милионерът. Никой не допусна, че скромната пенсионерка,която от 35 години редовно пуска тото е късметлийката. Попълва по една колонка в игрите 6 от 49 и 6 от 42, а в новата игра се включвала от време на време.

Гинка Иванова: "Просто нещо ме накара да го пусна, инстинкт ли какво беше, не знам. И съм пуснала числа. 9 ми е любимо число,13 е рожденна дата на дъщеря ми, 23 рожденна дата на правнучка ми и другите 2 са съвсем произволни числа."

На Никулден за първи път не гледала тегленето на тиража по телевизията, имала гости. По-късно й се обадила приятелка която я попитала.

Гинка Иванова: "Како Гинке, ти пусна ли 5 от 50, защото печалбата е в Смядово кажи числата... Гледам фиша, гледам числата. Викам да ми знае числата невъзможно, пак гледам и зодията, невъзможно. И се чудя и викам: Ваньо, ние сме... Викам бе ние сме и аз така го прегърнах и даже го целунах."

Дълго време жената се надявала на печалба от тотото, но за такава голяма сума дори не й е минавало през ум. Печалбата й е толкова, колкото Община Смядово харчи за цяла година.

Иванка Петрова - кмет на Община Смядово: "С тези средства могат да се свършат много неща в образованието, социални дейности, инфраструктура."

Гинка още не знае за какво ще изхарчи парите, но със сигурност ще сбъдне една от мечтите си - да посети Париж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Съдебна реформа сега! Маршът на свободните
"Съдебна реформа сега! Маршът на свободните"
Хронично болните ще имат индивидуален пакет от изследвания при специалист
Хронично болните ще имат индивидуален пакет от изследвания при специалист