НОВИНИ

Социалният министър с мерки срещу агресията в домовете за деца

Социалният министър Зорница Русинова заяви, че е абсолютно недопустимо да има агресия в домовете за деца. Коментарът й е на клипа за насилие над дете, който беше качен в социалната мрежа от служител на Центъра за настаняване от семеен тип в Шумен. В записа се чува как възпитателка обижда дете, а на снимката се вижда насинен детски крак.

Александър Марков
от Александър Марков Оператор: Михаил Врабчев
11:48, 12.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Цялата система е ангажирана със случая, каза социалният министър. Вчера тя се е срещала с прокуратурата и МВР. Назначена е медицинска експертиза на детето. Тепърва ще се обсъжда как да се избегнат подобни инциденти в бъдеще.

Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика: "Видеонаблюдение нямам информация да има в ЦНСТ-та и нямаме практика да има видеонаблюдение. Не считам, че видеонаблюдението е ефективният начин за грижа на децата.Нямаме информация за конкретни сигнали преди този конкретен да е получаван при нас. Голяма част от социалните работници също работят под стрес, те също имат нужда от психологическа подкрепа, затова в рамките на следващите седмици стартира един хоризонтален проект, който ще осигури за следващите 2 години подготовка и подпомагане на всички екипи на ЦНСТ-та".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтират „Коматевско шосе“ в Пловдив
Ремонтират „Коматевско шосе“ в Пловдив
Трибуналът в Хага трябва да отсъди на кого принадлежи Южнокитайско море
Трибуналът в Хага трябва да отсъди на кого принадлежи Южнокитайско море