НОВИНИ

Протест в с. Гара Елин Пелин заради опасен надлез

Кога ще бъде ремонтиран опасният нaдлез при село Гара Елин Пелин? Този въпрос изкара десетки хора на протест рано тази сутрин. Движението на моста беше блокирано, а хората са готови да протестират, докато започне ремонтът.

bnt avatar logo
от БНТ
11:24, 12.07.2016
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Един надлез на 36 години. Когато оттук минават автомобили, конструкцията буквално вибрира под натиска им. След дълго чакане и спечелена обществена поръчка, в момента ремонтът се бави заради обжалване на една от фирмите кандидати.

Георги Златев, Директор "Поддържане на пътната инфраструктура" - АПИ: Това, което ние като администрация можем да ви обещаем и да ви кажем, е: първо - че е избран изпълнител; второ - че срокът от 300 дни, който сме сложили като максимален, е значително съкратен в рамките на 6 до 8 месеца; и трето - очакваме решението на съда, който буквално да ни развърже ръцете и с избрания изпълнител да започнем ремонта на съоръжението...
Доц. д-р инж. Ивайло Симеонов - кмет на Община Елин Пелин: Истината е, че този надлез е с изтекла гаранция за експлоатация вече повече от 20 г, което е абсолютно жестоко. Аз като всеки един от гражданите си задавам въпросът: ако нещо се случи не дай си Боже, тогава кой носи отговорност за това, че това съоръжение се използва извън гаранционен срок?

Ето и оплакванията на местните жители:

- Всеки път, при всяко едно минаване, трябва да навлизаш в насрещното, за да си пазиш окачването. Добре, лека кола да влезе в насрещното - ами тези камиони, които минават заради логистичните центрове, като ти влезе в насрещното - ти като човек какво трябва да направиш?

- В цялата община се разрушават пътищата от камионите и т.н., тази инфраструктура не е пригодена за тези пригодена за тези логистични центрове тук. Тук не става въпрос само за хора, става въпрос за бизнес, за живота на хората.

И така, докато всички очакват решението на Софийски градски съд, временни ремонтни дейности няма да бъдат извършвани, а жителите на община Елин Пелин са готови да блокират надлеза... всеки ден. Докато започне ремонт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Апелативният съд освободи от ареста Емил Първанов - Ембака
​Апелативният съд освободи от ареста Емил Първанов - Ембака
30% по-скъпи домати на борсата в Кърналово
30% по-скъпи домати на борсата в Кърналово