НОВИНИ

Прекратиха четенето на заключителната част от обвинението за КТБ

Делото КТБ тръгва по същество. След направените промени в НПК, Специализираният съд реши да прекрати четенето на заключителната част от обвинителния акт, която е близо 5 000 страници. За последните 9 месеца в съдебната зала бяха изчетени едва половината от тях. Близо два часа продължиха споровете как да продължи процесът, тъй като всички защитници настояха четенето да продължи по старите правила.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:21, 05.02.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Българската прокуратура не се страхува от процеса по същество. Не се притесняваме от доказателствата, които сме събрали в досъдебната фаза. Не се страхуваме от експертизите, от нищо. Те правят всичко възможно процесът да се забави доста във времето. Явно разчитат да се реши с извънправни способи - смяна на политическата обстановка, смяна на длъжностни лица, нещо да се промени.

Константин Симеонов, адвокат: Единственото, което искаме, е да се спазва законът. В конкретния случай той беше нарушен. Става дума за политически процес. Нещата са готови предварително и всичко това, което днес говорихме в залата е така... за обща култура.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Авторски дантели и 3D
ДРУГИТЕ новини: Авторски дантели и 3D
Задържаха психично болна жена за пожара в Париж
Задържаха психично болна жена за пожара в Париж