НОВИНИ

Спецслужбите в САЩ разследват контакт на президентски съветник с руския посланик

Американските следователи най-внимателно разследват проведени в края на декември разговори между президентския съветник по националната сигурност Майкъл Флин и руския посланик.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
22:45, 23.01.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
спецслужбите сащ разследват контакт президентски съветник руския посланик

Обажданията са били засечени при рутинно подслушване спрямо руски дипломати в САЩ. Източници от спецслужбите твърдят, че разговорите повдигат достатъчни опасения за разузнавателната дейност на Русия в САЩ. Засега няма предявени обвинения.

Предишната администрация на Барак Обама е била уведомена за телефонния разговор на Майкъл Флин с посланика Сергей Кисляк състоял се на 29 декември. Разговорът се е провел в деня, в която САЩ обявиха нови санкции срещу Русия и изгониха 35 руски дипломати заради обвинения в шпионаж.

Официален представител на Доналд Тръмп заяви на 16 януари, че двамата не са обсъждали санкциите. Същия ден различни представители от екипа на Тръмп заявиха, че Фин и Кисляк са обсъждали възможностите за установяване на връзка между Тръмп и руския президент Владимир Путин след встъпването в длъжност на американския президент.

Флин и Кисляс са имали и други разговори, единият от които бе посветен на убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Народното събрание ще гласува окончателно седем законопроекта
Народното събрание ще гласува окончателно седем законопроекта
Тръмп с косвени мерки срещу абортите
Тръмп с косвени мерки срещу абортите