Спомен за легендарния басист на ФСБ Ивайло Крайчовски

Внезапно почина легендарният басист Ивайло Крайчовски. Той си отиде едва навършил 57 години. Музикант, бас китарист в групата ФСБ и инициатор за създаването на група "Стари муцуни" с Георги Минчев, той остави ярка следа в историята на българската музика.

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:21, 21.08.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Легенда. Така го описват и познати, и непознати. Заедно с групите, в които участваше, той подари на българската рок музика незабравими песни. Взема участие в създаването на албумите на редица български поп певци, рок групи и джазови формации. Обичаше да се шегува.

Ивайло Крайчовски: Бате Валди. Най сме доволни, защото той доведе и вокалистки в групата, което не е без значение. Нали рок едн рол, рок енд рол, ама друго си е с вокалистки.
Константин Цеков, пианист ФСБ: Споменът за Ивайло е свързан с най-златните ми най-хубавите, едни от знаковите години в ФСБ, може би към 25 години. Най-вече се свързва с приключенията ни на сцената, естествено, защото там бяхме един до друг и там така бяхме най-близки. Винаги с настроението ни е подтиквал да бъдем позитивни и винаги с това ще го помня.

Животът на легендарния бас китарист беше като метеор - бляскав и кратък. Сърцето му не издържа. Често казваше за себе си, че е единственият човек на планетата, който е имал щастието от фен на ФСБ да се превърне в член на групата.

Споделяше, че от музикалната си кариера в ФСБ е научил на много повече неща, отколкото цялото му образование и целия му живот.

Поклонението пред Ивайло ще бъде утре от 16 ч в църквата "Свети Седмочисленици" в София. Поклон пред паметта му!


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Румен Петков определи извънредното заседание на НС като популистки ход
Румен Петков определи извънредното заседание на НС като популистки ход
Анимирани билбордове срещу войната по пътищата
Анимирани билбордове срещу войната по пътищата