НОВИНИ

Борисов: Ще приемем конвенцията с резерви, така че всички да са спокойни

Премиерът Бойко Борисов, който е на форума в Давос, коментира, че Истанбулската конвенция ще бъде приета с резерви, така че "всички да са спокойни". Той обвини БСП в двуличие - че в Европа говорят едно, а в България гласуват друго.

bnt avatar logo
от БНТ
15:38, 25.01.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: Ако има референдум, той трябва да бъде ясно разписан "за" или "против" е да пребиваме жените и децата в България. Защото всички останали текстове, за които говорят - трети пол, гей бракове и всичко останало, изобщо не фигурира в тази конвенция. Не случайно и днес Армения - след Сърбия и Албания, Турция, всички са я приели. Дет се вика и арменският поп я е приел.
Аз винаги съм работил в диалог с обществото, с църквата с мюфтиите и затова помолих колегите да не бързат с приемането и вкарването и в зала. Да направим още веднъж обсъждане. Да видим тези псевдоносители на морал, които толкова глупости изприказваха последните дни. Едва ли не, че ГЕРБ сме някакви, които искаме да въведем нов пол или някакви нови отношения. Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мен... Убеден съм, че ние като една държава с морал, с хуманност не може да не защитим жените и децата. Да, разбира се има Конституция, има резерви или начин, по който категорично да се каже и да се успокоят хората, че такова нещо няма. Те са двулични от БСП. В Европа говорят едно, България гласуват друго. Нека да видим държавите, които са я приели в този вид, а ние ще я приемем с резерви, така че всички да са сигурни и спокойни.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Животновъди от Кърджалийско излязоха на протест заради нова наредба
Животновъди от Кърджалийско излязоха на протест заради нова наредба
Бриджит Бардо издаде последната си мемоарна книга
Бриджит Бардо издаде последната си мемоарна книга