НОВИНИ

Спряха кражбите в Каменар

От десет дни няма регистрирана кражба в село Каменар, доскоро известно като "Меката на крадците". Във вечерните часове в населено място патрулира автомобил на Второ районно управление на полицията във Варна. Присъствието на униформените очевидно е стреснало престъпниците, защото са спрели с набезите си. Преди селото да се охранява от полицаи, нямало вечер, в която вандалите да не отмъкнат по нещо от своите съселяни.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
18:48, 19.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

За набезите са отговорни три групи, съставени от по трима или четирима души - младежи до 26 години, които продавали откраднатите вещи, за да си купуват наркотици. Нахлували в имотите на хората между 1,30 и 2,30 часа през нощта и отмъквали каквото видят пред очите си. По време на кражбите носили маски или шапки, които покриват лицата им, но са добре познати и на полицията, и на местните жители. В селото почти няма къща, която да не е посетена от вандалите.

"На мен ми откраднаха желязо, имах сортирано. Имах едно казанче за ракия – 60 кг. и го откраднаха по обяд", сподели Георги Демирев.
"Изглежда са търсили нещо животни, а пък ние не гледаме животни. Само са срязали мрежата между този комшия и нас и другия комшия и са търсили нещо", разказа Николинка Лазарова.

Преди полицията да се заеме с охраната на селото, хората вдигнали ръце от наглите вандали, които отмъквали ценни вещи.

"Преди Коледа започнаха кражбите и на ден 4-5 кражби имаше, всяка вечер. Ако спрат една вечер, втората вечер имаше 6-7 кражби. Най-важното е, че кражбите спряха в Каменар", коментира Светослав Райков, кмет на селото.

Униформените ще продължат да охраняват селото, докато нивото на престъпността не намалее.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ
Стотици почетоха паметта на Апостола на свободата
Стотици почетоха паметта на Апостола на свободата