Спряха кражбите в Каменар

От десет дни няма регистрирана кражба в село Каменар, доскоро известно като "Меката на крадците". Във вечерните часове в населено място патрулира автомобил на Второ районно управление на полицията във Варна. Присъствието на униформените очевидно е стреснало престъпниците, защото са спрели с набезите си. Преди селото да се охранява от полицаи, нямало вечер, в която вандалите да не отмъкнат по нещо от своите съселяни.

от Петър Дойкински
18:48, 19.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

За набезите са отговорни три групи, съставени от по трима или четирима души - младежи до 26 години, които продавали откраднатите вещи, за да си купуват наркотици. Нахлували в имотите на хората между 1,30 и 2,30 часа през нощта и отмъквали каквото видят пред очите си. По време на кражбите носили маски или шапки, които покриват лицата им, но са добре познати и на полицията, и на местните жители. В селото почти няма къща, която да не е посетена от вандалите.

"На мен ми откраднаха желязо, имах сортирано. Имах едно казанче за ракия – 60 кг. и го откраднаха по обяд", сподели Георги Демирев.
"Изглежда са търсили нещо животни, а пък ние не гледаме животни. Само са срязали мрежата между този комшия и нас и другия комшия и са търсили нещо", разказа Николинка Лазарова.

Преди полицията да се заеме с охраната на селото, хората вдигнали ръце от наглите вандали, които отмъквали ценни вещи.

"Преди Коледа започнаха кражбите и на ден 4-5 кражби имаше, всяка вечер. Ако спрат една вечер, втората вечер имаше 6-7 кражби. Най-важното е, че кражбите спряха в Каменар", коментира Светослав Райков, кмет на селото.

Униформените ще продължат да охраняват селото, докато нивото на престъпността не намалее.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ
Стотици почетоха паметта на Апостола на свободата
Стотици почетоха паметта на Апостола на свободата