НОВИНИ

Сърбия е днешната спирка от обиколката на Западните Балкани на Жан-Клод Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е в Сърбия. Той се срещна с президента на страната Александър Вучич и му благодари за топлия прием. Спомена, че това е второто му посещение в Белград, който много обича, и обеща, че ще има и следващо.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:36, 26.02.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Вчера Юнкер посети Македония и Албания, а утре ще бъде в Черна Гора, в сряда e в Босна и Херцеговина и Косово. Целта е да се покаже колко стратегически важни са Западните балкани и да се насърчат усилията им за приемане в ЕС. Според анализатори мисията на Юнкер е и отговор на дългогодишните опити за геополитическо влияние на Русия в региона. Председателят на ЕК е придружаван от еврокомисарите по външна политика Федерика Могерини и по разширяване Йоханес Хан.

Обиколката му ще приключи на 1 март в София.

Жан-Клод Юнкер, председател на ЕК: Исках да говоря със Сърбия и сърбите, защото е лесно да говориш за другите без да си им поискал мнението. Това посещение се нарежда между представянето на стратегията за Западните балкани и месеци преди срещата на върха за региона, организирана от нашите български приятели. За нас отношенията със Западните балкани са истински приоритет.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 фирми за бързи кредити продължават да нарушават законите
9 фирми за бързи кредити продължават да нарушават законите
Ново райониране на България обсъждат регионалното министерство и общините
Ново райониране на България обсъждат регионалното министерство и общините