НОВИНИ

Стабилно е състоянието на жената, върху която падна парче от строеж

30-годишна жена е в болница след като тази сутрин парче от строеж в София падна върху нея. Пострадалата е в стабилно състояние, но с наранявания по главата, съобщиха от болница "Света Анна", където е настанена. От фирмата строител поеха пълна отговорност за инцидента и изразиха готовност да помогнат в лечението на жената. Строителният контрол започна проверка по случая.

Александър Марков
от Александър Марков
16:56, 17.11.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Александър Китов и 30-годишната му приятелка излизат от метростанция "Интер експо център" на "Цариградско шосе" малко след 8 тази сутрин.

След като Александър и приятелката му излизат от метрото, 30-сантиметров крепежен елемент от ето този строеж пада върху момичето, нанасяйки ѝ наранявания по главата.

Александър Китов, приятел на пострадалата: Строежът не е обезопасен, няма навес обезопасителен и, както си седяхме, желязо може би около 30 см. падна точно върху главата на приятелката ми. Жената кърви обилно. Стекоха се хора на помощ, сложихме я да седне в един автобус, обадиха се на 112, полицията дойде и ето тук сме. - 02:30

Обезопасителният тунел до строежа, според работещи, се изгражда от няколко дни.

- Кога започнахте да го правите, тая сутрин ли? - Ами, от 3 дена.
Яна Бодурова, връзки с обществеността на фирмата-строител: Искам да изразя искрено съжаление за случката - на пострадалата, на близките ѝ. Взети са мерки за обезопасяване на терена, явно не са достатъчно. Ще вземем допълнителни мерки. Поемаме отговорност, ще изчакаме да приключи разследването.

Пострадалата ще остане в болница поне още ден, за да бъде контролирано състоянието ѝ.

Антон Луков, ПР-УМБАЛ "Св. Анна" - София: За щастие, е имала късмет, няма счупване на вратни прешлени, няма тежки наранявания, има рана на главата, която е обработена.

Инспектори на Регионалния строителен контрол извършват проверка, обявиха от ДНСК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнкер за приемането на Европейски стълб за социалните права: Повратен момент
Юнкер за приемането на Европейски стълб за социалните права: Повратен момент
Всяко десето дете в България се ражда недоносено
Всяко десето дете в България се ражда недоносено