НОВИНИ

За скандала с руския шпионаж: коментират Румен Петков и Стефан Тафров

За резултатите от местните избори и скандала с руския шпионаж у нас - вижте разговора с Румен Петков и Стефан Тафров в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 09.11.2019
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Румен Петков и Стефан Тафров коментираха местните избори у нас.

Румен Петков: Има голям проблем, свързан с изборното законодателство. Грубата манипулация в изборния ден с екзитполовете. Ако ние не разберем, че това е манипулация, означава, че нищо не разбираме. Постоянно имаме покачване на невалидните бюлетини. Трябва да се направи анализ на невалидните бюлетини от ЦИК.

Стефан Тафров заяви, че за "Демократична България" е било важно да имат сериозен кандидат за кмет на София.

Стефан Тафров: Архитект Борислав Игнатов се представи добре, направи добра кампания. Трябваше може би да го издигнем по-рано. В София отбелязахме сериозен успех с избора на 8 районни кмета, в идеалния център на столицата. Имаме 12 чудесни общински съветници. На някои места в България имаме представяне по-добро, отколкото очаквахме. Но разбира се имаме много работа да вършим и в София, и в останалата част на страната.

Петков и Тафров коментираха скандала с изгонения руски дипломат у нас, както и награденият от руския президент Владимир Путин Николай Малинов.

По думите на Стефан Тафров българските власти не са реагирали по отношение на действията, предприети от руска страна към руския шпионин. Той призова властите и българските лидери да реагират по темата.

Тафров обясни случая с руския шпионин като един вид пиар акция, която да прикрие прокарването на руски оръжия у нас и прикриване на енергийни проекти. По думите му реакцията е в следствие на липсата на действия по случая "Скрипал".

Според Румен Петков случаят с Малинов е потресаваща акция, от типа "ние ги ловим, те ги пускат".

За руския дипломат той заяви, че всички служби, призвани да гарантиран националната ни сигурност, трябва да бъдат подкрепяни безусловно. Но такъв тип разследвания за шпионаж за дипломати се правят месеци - в случая обаче това не било така.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Караниколов: Замразяване на доходите няма да има, докато няма криза
Министър Караниколов: Замразяване на доходите няма да има, докато няма криза
Войници лекуват травми... с йога
Войници лекуват травми... с йога