НОВИНИ

Стилияна – студент на годината

Четвъртокурсничката от Техническия университет в Пловдив Стилияна Бакалова е "Студент на годината" в техническите науки за България. Признанието е за постигнати високи резултати не само в обучението, но и за публикувани научни разработки в национални конференции.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
19:50, 06.04.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Стилияна не само е усърдна в ученото, тя е от малкото българи, които имат свидетелства за управление на почти всички сухоземни превозни средства от мотопед до автобус с ремарке. Вече има и свидетелство за летателна правоспособност

Стилияна Бакалова
"Надявам се да се реализирам в гражданската авиация и един ден може би да управлявам един от големите машини като А-320 737, само съдбата ще покаже."

Стилияна още не знае къде ще работи, след като завърши, макар да е получила предложения за работа. Според нея, където и да се реализира професионално, най-важно е да може да се връща в България.

Стилияна Бакалова
"Само съдбата може да ти покаже накъде ще те отведе вятърът, но моята амбиция е да се развивам в авиационната сфера, да бъда или като авиационен инженер, или като летец пилот, или и двете заедно."

Мечтата на Стилияна е не само да стане летец пилот и инженер. Според нея българските студенти могат да върнат славата на родната индустрия в изграждането на авиационна техника, а дори и в конструирането на самолети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румъния и България са забранили на руски самолети да прелетят до Сърбия?
Румъния и България са забранили на руски самолети да прелетят до Сърбия?
 Премиера на спектакъла Всичко или нищо на Лиза Шопова
Премиера на спектакъла "Всичко или нищо" на Лиза Шопова