НОВИНИ

Столичната община прекратила договор на превозвач от Пловдив

Стотици пътуващи от Пловдив с автобуси на фирмата „Витоша Експрес“ останаха излъгани в очакванията си. Причината - прекратен е договорът от страна на софийската община с превозвача заради нередности. Така хората, разчитащи на досегашния редовен превоз, останаха без транспорт. Днес от 11:00 часа - фирмата спря да извършва курсове от София до Пловдив и обратно.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
22:42, 30.08.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Спирането на курсовете на „Витоша експрес“ изненада неприятно много от пътниците на автогара „Юг" в Пловдив. Те бяха пренасочвани към железопътния транспорт, таксита или друга транспортна фирма, която пътува от Бургас до столицата.

Изненадан съм. Бях планувал с автобус да се прибирам в София, но ще имам промяна в плановете и ще хвана влака.
Аз имам полет и не мога да се придвижа. В случая ще проверя дали има други автобуси. Ако не трябва да се погледне влака, ама това е как може да няма такова нещо - цял ден да няма автобуси.

Парите на пътниците, които са си закупили билети предварително, ще бъдат върнати.

Димитрина Илиева - служител на автогарата:Обясняваме, че курсовете на фирма "Витоша експрес" днес не се изпълняват по редовната линия.

От Столичната община коментираха, че са прекратили договора си с "Витоша експрес" още преди месец - на 29 юли. Причината била системно нарушение на клаузи в договора.

Иван Николов - директор на дирекция "Транспорт" на Столичната община: По-конкретно - не спазват цената, която са обявили за билета, като те са возили на 14 лв. при обявена такава цена - 7.

По думите на Иван Николов от 15 август вече има избран нов превозвач за линията София-Пловдив, но предстои договорът с него да бъде сключен до 15 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят за движение пътя Своге-София, взимат проби от асфалта
Затварят за движение пътя Своге-София, взимат проби от асфалта
В германския град Кемниц и тази вечер имаше протестно шествие
В германския град Кемниц и тази вечер имаше протестно шествие