НОВИНИ

​Столичната улица "Граф Игнатиев" е напълно готова

Столичната улица "Граф Игнатиев" е готова. Днешната проверка на строителния надзор трябваше да установи дали направените преди седмица забележки са отстранени. Обектът все още няма акт 16.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:25, 28.05.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Ако досега всеки дефект или недомислица от ремонта на улица "Граф Игнатиев" се оправдаваше с това, че още се работи, то от днес обектът е готов.

БНТ: Доволни ли сте?

- Ами всяко едно нещо, което е ново е хубаво, но можеше и по-добре.

Дефектите обаче се виждат с просто око, неравностите са много, а липсата на отношение към детайла - очевидна. Според строителния надзор, при мобилизация изпълнителите могат да отстранят всички дефекти за един ден и да не се стигне до глоби.

Даниел Евлогиев, директор на "Транспортна инфраструктура": Има два вида санкции - за некачествено изпълнение и за... - От кога почва за забавяне? - В случай, че започне строителна дейност, тя сега е спряна.
инж. Тодор Тодоров, ръководител на Строителния надзор на ремонта: От утре ако се налага продължаване на строителни дейности, могат да бъдат по договор налагани санкции.
;

Санкциите за забавяне са по 200 000 лева на ден. От организацията "Спаси София" сигнализираха за тактилна линия за незрящи на площад "Гарибалди", която свършва в стена. До късния следобед този детайл все още не беше преработен.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Нека да оставим експертите и професионалистите да си свършат работата, тогава ще ви кажа какво е и моето заключение.

Все още не е ясно какъв точно ще е дизайнът на новата чешма пред храма "Св. Седмочисленици", но на това място чешма отново ще има.

Не е ясно и как точно ще изглежда обновеният книжен пазар на площад "Славейков" и кога се връщат книжарите. Пейката на Петко и Пенчо Славейкови в момента се реставрира и скоро ще бъде върната на мястото си, а превърналите се в емблема на ремонта на улица "Граф Игнатиев" ограничители - ще бъдат подменени с колчета до два месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Надпреварата за наследник на Тереза Мей се ожесточава
​Надпреварата за наследник на Тереза Мей се ожесточава
В Брюксел започна извънредната среща на върха на ЕС
В Брюксел започна извънредната среща на върха на ЕС