НОВИНИ

Стотици се потопиха във виртуалната реалност

Стотици столичани и гости се възползваха от най-новите технологии безплатно рамките на „Нощите на виртуалната реалност“.

bnt avatar logo
от Мария Сивкова - Илиева
18:00, 04.08.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Хората, които не се занимават професионално с виртуална реалност, могат да я преживеят като забавление. На множество компютри с аудио-визуално оборудване, което включва шлем или специални очила за виртуална реалност и контролери, които се държат с ръце, посетителите се пренасят в космоса, в екзотична точка на земното кълбо или в друга интересна за тях дестинация.

Виктория Викторова - разработчик на виртуална реалност: "Може да се стреля по извънземни кораби, може да се застава на много високи скали, да се стреля с лък. Преживявания с динозаври, например, в които се разхождаш в джунгла и изведнъж динозавър ти крещи на ушите, а неговата паст е пред очите ти. Абсолютно се потопяваш в света, опъваш лъка все едно е истински. Не разбираш къде си, струва ти се, че си на високо."

Виртуалната реалност е един от начините да изживееш емоцията на увеселителен парк или скок с бънджи, без да поставиш на изпитание вестибуларния си апарат.

Ако имат някакъв страх това е начина да го превъзмогнат или да видят колко е задълбочен, но като цяло да заповядат, за да видят какво е адреналин в контролирана, безопасна среда.

Бъдещето на виртуалната реалност е не само забавлението, но и развитието на науката. Виртуалната реалност намира все по-голямо приложение в медицината, образованието, военната дейност, маркетинга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столично училище натрупа 100 хиляди лева дългове
Столично училище натрупа 100 хиляди лева дългове
Къде е Фарук Бекташ? Обявиха го за общодържавно издирване
Къде е Фарук Бекташ? Обявиха го за общодържавно издирване