САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Страх сред жителите на Зетьово след нападението над възрастни хора

Задържаните за побоя над възрастните хора в село Зетьово са освободени. Двамата мъже са били арестувани за 24 часа по закона за МВР. На този етап обаче няма събрани достатъчно доказателства и прокуратурата не им е повдигнала обвинения. Голяма част от жителите на чирпанското село заявиха, че живеят в страх.

от Галена Паскова
07:50, 20.02.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Двамата мъже бяха задържани в понеделник по време на специализирана акция на полицията и прокуратурата за пресичане на битовата престъпност. Ден по-късно бяха освободени. Така все още няма обвинени за нападението и побоя над 83-годишната Стефка Ангелова и сина ѝМиньо. Според окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов до няколко дни се очакват резултати.

Дичо Атанасов - окръжен прокурор на Стара Загора: Работи се по няколко версии с различни лица, с множество лица от криминалния контингент се работи в момента, но към настоящия момент резултатите са такива, че нямаме достатъчно доказателства за да привлечем конкретно лице към наказателна отговорност.

Според прокуратурата не може да се каже дали става въпрос за въоръжен грабеж, защото оръжие не е било намерено. Часове след освобождаването на двамата мъже от ареста, къщата в която живеят нападнатите Миньо и майка му, е тъмна, а вратата заключена. Заключени са и всички съседни къщи около дома на пострадалите.

След нападението хората в село Зетьово живеят в страх. Въпреки, че лампите са пуснати, вратите се заключват около шест-шест и половина всяка вечер. А съседите на пребитите Миньо и майка му Стефка отказват дори да говорят. Вестта за освобождаването на двамата мъже от ареста бързо е обиколила селото. Хората коментират и побоя, който единият от освободените - 25-годишният Иван Славов, е нанесъл на баща си в началото на месеца.

Според източници на "По света и у нас" 25-годишният Иван Славов е дошъл тук в кметството на село Зетьово, за да поиска да му бъде направена адресна регистрация.

Семейството на другия мъж, освободен от ареста, пък се е преселило преди време в Зетьово от близкото село Свобода.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Девет са вече жертвите на стрелбата в Ханау
Девет са вече жертвите на стрелбата в Ханау
Не достигат предпазните маски в аптечната мрежа у нас
Не достигат предпазните маски в аптечната мрежа у нас