НОВИНИ

Студенти със стипендии от инициативата "Твоите 25 причини да избереш България"

25 студенти ще получат стипендии и ще стажуват в престижни компании. Те са отличени в инициативата "Твоите 25 причини да избереш България" на Прайс уотърхаус Купър - България по повод четвъртвековния юбилей на компанията. Конкурсът е в подкрепа на младите и амбициозни българи, които искат да живеят и работят у нас. Журито трябваше да избере най-добрите 25 есета измежду почти 1300. Българската национална телевизия е медиен партньор.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:31, 01.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Звучи като клише, сама си го признава - увереността, че има бъдеще пред нея, ако остане тук. Мария е една от избраните 25 под 24 години, които вярват, че сами създаваме настоящето си.

Мария Йорданова, студент: Никога не ми се е искало да си тръгна истински. Тук всъщност имайки проблеми, те сами по себе си са възможност за развитие, защото там където има проблем, трябва да има човек, който да го реши.

Оптимизъм, че могат да се реализират тук и сега личи в есетата на почти всички участници в кампанията. Като посланици в нея се включиха известни лица на БНТ - Радина Червенова, Надя Обретенова, Мира Добрева, Спас Кьосев и Георги Любенов. В журито бяха Добрина Чешмеджиева и Геновева Радева.

Стефан Кьосев, студент: Със сигурност има други държави, които са по-красиви от нас, има хора, които са със сигурност по-работещи от нас, но ако замина от тук ще изпусна точно тази група, с която искам да се развиваме заедно.
Благовест Илчевски, студент: Една немска поговорка гласи щом всички останали имат проблеми, нашите не могат да са толкова големи.
Симеона Герджикова, студент: Видяла съм, усетила съм какво е да живееш извън България, но моето сърце остава тук.

Освен едногодишни стипендии и стаж, победителите ще имат среща и с ментори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Премиерът Бойко Борисов участва в третия икономически форум в Делфи
​Премиерът Бойко Борисов участва в третия икономически форум в Делфи
Възможно ли е държавата да придобие дял от ЧЕЗ?
Възможно ли е държавата да придобие дял от ЧЕЗ?