НОВИНИ

Светлин Русев подаде оставка от управата на "Квадрат 500"

Академик Светлин Русев е подал оставка от Художествения съвет на Националната галерия "Квадрат 500", каза за "По света и у нас" известният художник. Мотивите му са свързани с липсата на правилник за дейността на съвета повече от година, както и с неприемливия стил на работа на директора Слава Иванова, включително последното внезапно пенсиониране на две опитни служителки на галерията.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 09.03.2017
Чете се за: 00:18 мин.
Още

Наскоро те дадоха гласност на съществуващи проблеми с климатичната инсталация, предизвикали увреждане на ценни картини. Акад. Русев е депозирал оставката си с писмо до служебния министър на културата Рашко Младенов, тъй като съветът е назначен с министерска заповед.

От Министерството на културата съобщиха, че министър Младенов вече провежда срещи с всички засегнати страни в конфликта. Той е категоричен, че няма да остане без ясно публично послание, когато става дума за национална институция, но иска да вземе обосновано решение. Поръчана е и техническа експертиза за причините и степента на увреждане на картините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма нарушения в Онкодиспансера в Пловдив
Няма нарушения в Онкодиспансера в Пловдив
Обиск в международен център Рьорих в Москва
Обиск в международен център "Рьорих" в Москва